Власники аеропорту «Одеса» знову намагалися повернути його під контроль

Читать на русском
Столичний суд залишив Одеський аеропорт в управлінні Нацагентства з розшуку та менеджменту корупційних активів.

Суд відмовився повертати майно аеропорту «Одеса» в управління його власників ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса» й повернув апеляцію скаржнику.

Таке рішення ухвалив суддя-доповідач Апеляційного суду міста Києва Віктор Глиняний за результатами розгляду скарги представника компанії, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд наклав арешт на нерухоме майно загальною площею понад 65 тисяч квадратних метрів міжнародного аеропорту «Одеса» і 75% акцій компанії ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» в ньому. В подальшому заступник керівника САП Володимир Кривенко подав клопотання про передачу цього майна в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). Суддя це клопотання задовольнив.

У своїй заяві представник ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» просив ухвалу про передачу майна аеропорту «Одеса» в управління АРМА скасувати як незаконну й необґрунтовану, а також постановити нову, якою відмовити в задоволенні клопотання.

Перевіривши зміст апеляційної скарги, вивчивши матеріали судового провадження, суддя Глиняний вирішив відмовити у відкритті провадження за скаргою. Він зазначив, що згідно з ч. 3 ст. 309 КПК України, скарги на інші постанови слідчого судді оскарженню не підлягають. Згідно з п. 9 ч. 1 ст. 309 КПКУ, в апеляційному порядку може бути оскаржена постанова слідчого судді про арешт майна або відмову в ньому. Постанова слідчого судді про передачу майна, на яке накладений арешт, у передбаченому ст. 309 КПКУ в переліку відсутня, а тому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя також зазначив, що сам скаржник надіслав клопотання до суду про повернення апеляції.

Нагадаємо, суд залишив одеський аеропорт під арештом.

Раніше арештоване майно аеропорту «Одеса» перейшло в управління АРМА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: