Заволодіння $20 мільйонами: суд узяв під варту останніх підозрюваних

Читать на русском
Ще трьох підозрюваних у причетності до розкрадання 20 мільйонів доларів Ощадбанку взяли під варту із заставами.

У справі про заволодіння 20 мільйонами доларів Ощадбанку суд взяд під варту начальника управління проектного фінансування Ощадбанку, працівника ПАТ «Креатив Груп» і оцінювача.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За словами співрозмовника, їм також визначили альтернативою заставу на загальну суму трохи більш ніж 4 мільйони гривень.

Як відомо, заступниця голови правління Ощадбанку Ірина Земцова вийшла із СІЗО під заставу.

Холодницький надіслав генпрокурору подання на нардепа БерезкінаГоловний антикорупційний прокурор надіслав керівнику Генпрокуратури подання на нардепа від групи Воля народу.

Раніше суд узяв під варту заступницю голови правління Ощадбанку Земцову з альтернативою застави в 7 млн грн і сина народного депутата Станіслава Березкіна із заставою в 5 млн грн. Також суд заарештував двох працівників ПАТ «Креатив Груп» Оксану Сікорську та Віталія Пустовіта, екс-керівника ПрАТ «Креатив» Олександра Бойка, колишнього начальника управління проектного фінансування Ощадбанку Євгена Харлана та екс-директора заводу модифікованих жирів Сергія Тимченка. Їх затримали детективи НАБУ разом зі ще 3 підозрюваними. Їм інкримінують причетність до видачі кредиту $20 млн Ощадбанком агрохолдингу «Креатив», які були надалі виведені. Бенефіціарами цього холдингу раніше були народний депутат Станіслав Березкін та його син Максим.

За версією слідства, організатором схеми є нардеп Березкін. Зазначені $20 млн після отримання агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту були відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: