НАБУ знову не вдалося притягнути до відповідальності голову НКРЕКП

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для притягнення до відповідальності чинного керівника Нацкомісії у сфері енергетики.
Оксана Кривенко

Суд закрив адміністративне провадження щодо голови Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Оксани Кривенко.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Агафонов за результатами розгляду матеріалів НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується, в серпні детектив НАБУ надіслав до Нацкомісії запит про надання інформації щодо розрахунків прогнозованої оптової ринкової ціни, затвердженої постановою НКРЕКП. Окрім того, листом Національного бюро запитувалися копії журналів комісії.

У відповідь на цей запит листом за підписом голови НКРЕКП Кривенко відмовлено НАБУ в наданні запитуваної інформації та копій документів. На її думку, детективи НАБУ при здійсненні розслідування не мають права витребувати інформацію та документи в порядку, передбаченому ст. 17 закону України «Про НАБУ», оскільки мають керуватися виключно нормами Кримінального процесуального кодексу України.

Вивчивши матеріали, суддя закрив адміністративне провадження в зв'язку з відсутністю в діях голови НКРЕКП складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185-13 КУпАП (відмова надавати НАБУ запитувану інформацію). На думку Агафонова, НАБУ може випрошувати інформації виключно в межах здійснення оперативно-розшукових заходів у кримінальних провадження. Водночас суддя вказав, що аргументована відповідь голови Нацкомісії з обґрунтуванням причин неможливості надання інформації не може бути підставою для притягнення її до відповідальності.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що формула «Роттердам плюс» призвела до 15 мільярдів гривень обґрунтованих платежів. Своєю чергою в Нацкомісії прокоментували заяву Ситника в справі «Роттердам плюс». Раніше ЗМІ повідомили, що справа щодо формули «Роттердам плюс» налічує 90 коробок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: