«Роттердам плюс»: суд зобов'язав НАБУ повернути флешку, вилучену під час обшуків у НКРЕКП

Читать на русском
Один із райсудів столиці визнав вилучення флешки одного зі співробітників Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і КУ незаконним.

Детективів Національного антикорупційного бюро зобов'язали повернути флеш-накопичувач, який був вилучений під час обшуків у приміщенні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, у рамках розслідування формули «Роттердам плюс».

Таке рішення ухвалив один із районних судів міста Києва місяць тому, пише «Слово і Діло».

Адвокат, який діє в інтересах працівника НКРЕКП, у якого провели огляд особистої сумки й вилучили флешку, клопотав про повернення вилученого предмета, оскільки на його тимчасове вилучення не було дозволу суду, а також детективи Бюро не клопотали про тимчасовий арешт флешки.

За його словами, 17 серпня під час обшуку працівники Бюро провели обшук у кабінеті його клієнта. Був проведений огляд особистої сумки за його відсутності, в якій виявлений та вилучений флеш-накопичувач. Адвокат зазначив, що вилучений предмет не має жодного значення для встановлення істини в розслідуванні, крім того, флешка належним чином не ідентифікована в протоколі обшуку.

Суд погодився з доводами адвоката й повністю задовольнив клопотання, зобов'язавши детектива НАБУ повернути вилучений флеш-накопичувач.

Нагадаємо, в НАБУ повідомили про обшуки в НКРЕКП і розповіли подробиці розслідування.

Раніше в Бюро підтвердили, що розслідують факти зловживань Нацкомісії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: