Справа щодо формули «Роттердам плюс» налічує 90 коробок із паперами – ЗМІ

Читать на русском
У засобах масової інформації розповіли про обсяги матеріалів кримінального провадження про зловживання Нацкомісії у сфері енергетики.

Матеріали кримінального провадження Національного антикорупційного бюро про можливу незаконність застосування формули «Роттердам плюс», яка, за оцінкою фахівців, привела до 15 мільярдам гривень необґрунтовано сплачених коштів, ледь вміщуються в 90 коробках із папером.

Про це журналу «Новое время» розповів один із представників НАБУ на умовах анонімності, повідомляє «Слово і Діло».

«Оскільки в справі замішані президент та Ахметов, експерти бояться ділитися зі слідством своїми висновками», – зазначив співрозмовник.

Також у коментарі журналу директор НАБУ Артем Ситник називає застосування цієї формули в Україні «безпідставною».

«Тариф, на нашу думку, абсолютно безпідставний. Його просто наклали на населення України без адекватних економічних аргументів», – заявив він.

Нагадаємо, директор НАБУ Ситник на засіданні комітету Верховної Ради заявив, що економічний звіт фахівців, залучених до розслідування, встановив 15 млрд грн необґрунтовано виплачених коштів у результаті застосування формули «Роттердам плюс». Своєю чергою голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Оксана Кривенко у відповідь на заяву Ситника сказала, що тут немає чого коментувати, це «гра на публіку».

Раніше адвокат у справі «Роттердам плюс» намагався відсторонити від слідства детектива НАБУ. Також суд не дав детективам доступ до рахунків «Центренерго» в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: