У НКРЕКП прокоментували заяву Ситника у справі «Роттердам плюс»

Читать на русском
У Нацкомісії у сфері енергетики заявили, що слова директора НАБУ про 15 млрд грн збитків є неправдою.
Оксана Кривенко

Заява директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника про 15 мільярдів гривень необґрунтовано отриманих грошей у результаті застосування формули «Роттердам плюс» не відповідає дійсності.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Оксана Кривенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Не маю бажання коментувати заяву Артема Ситника щодо 15 мільярдів збитків від «Роттердам плюс». Є щонайменше три авторитетні експертизи, які вказують на обґрунтованість формули. Експертизи публічні. Це реальні доказові документи, а не якісь утаємничені «економічні звіти», зроблені невідомо ким. Немає про що дискутувати», – підкреслила Керівник.

Вона також назвала дивним той факт, що формула «Роттердам плюс» завдає збитків, а з боку НАБУ не було спроби її скасувати або призупинити її дію через суд. За словами голови НКРЕКП, це розслідування НАБУ не більше ніж «гра на публіку».

«За гучними заявами керівництва НАБУ немає жодного реального змісту чи доказової бази. Тож це ніщо інше, як тиск на комісію», – резюмувала вона.

Нагадаємо, НАБУ призначило експертизу в справі НКРЕКП і ДТЕК. Раніше детективи перевіряли рух коштів на рахунках фірм Ріната Ахметова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: