Ми за вас хвилюємося: Лукашенко прокоментував конфлікт на Донбасі

Читать на русском
Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко заявив, що збройний конфлікт на Донбасі мають вирішити три слов'янських народи.

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко заявив, що збройний конфлікт на Донбасі мають вирішити три слов'янських народи.

Таку заяву лідер Білорусі зробив під час зустрічі зустрічі з президентом України Петром Порошенком, передає «Слово і Діло».

Як РФ впливає на Білорусь та чи небезпечна країна для українців?Українського журналіста затримали вночі в одному з готелів столиці Білорусі, але після відвідування відділку міліції відпустили. Про вплив РФ на Мінськ і загрозу для України поговорили з експертами.

«Щоб бути абсолютно однозначним і щоб нас розуміли наші брати-українці й ті, хто нас почує, нашу позицію. Хочу прямо перед вами заявити: ми готові включитися в цей конфлікт там, де складно й де немає тієї довіри, яка має бути. Ми готові це зробити заради одного – заради миру. Цю проблему маємо вирішити ми – три слов'янських народи. Це наша біда, це наша проблема – ані європейці, ані американці, ніхто інший – це ми маємо вирішити проблему, щоб вона не була заморожена», – заявив Лукашенко.

«Я вже колись сказав: ми якщо прийдемо з півночі до вас (в Україну – ред.), я хочу, щоб це деякі військові почули в Україні, то ми прийдемо на комбайнах і тракторах, на тролейбусах і автобусах, ми ніколи прибудемо до вас на танках», – додав лідер Білорусі.

Також Лукашенко зазначив, що Білорусь «не проситься бути ані посередниками, ані миротворцями» в конфлікті на Донбасі.

«Ми просто за вас хвилюємося», – додав президент Білорусі.

Раніше Порошенко зазначив, що в Мінську мають намір відкрити пам'ятник гетьману Пилипу Орлику.

Також президент України пояснив Лукашенку важливість українсько-білоруського кордону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: