Перший Форум регіонів України та Білорусі стартує в Гомелі

Читать на русском
Дводенний форум пройде в Гомелі. Завтра в ньому участь візьмуть президенти Лукашенко та Порошенко.

У Гомелі в четвер, 25 жовтня, почався перший Форум регіонів України та Білорусі, який триватиме два дні.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомила в Facebook прес-служба посольства України та Білорусі.

«Програмою першого дня форуму, зокрема, передбачена офіційна зустріч голів регіонів України та Білорусі з керівництвом Гомельського облвиконкому, проведення виставки продукції підприємств і організацій регіонів України та Білорусі», – йдеться в повідомленні.

Як поінформували в посольстві, в межах першого дня форуму також відбудеться сьоме засідання українсько-білоруської ради ділового співробітництва, пройдуть переговори між представниками українських та білоруських компаній та низка інших заходів.

Завтра в засіданні Форуму регіонів візьмуть участь президенти країн Олександр Лукашенко та Петро Порошенко. Повідомляється, що перед форумом вони проведуть зустріч у форматі «один на один».

Під час переговорів глави держав обговорять перспективи розвитку торгівлі, економічного та інвестиційного співробітництва двох країн через призму потенціалу прямих контактів на рівні регіонів.

Також очікується підписання договорів, спрямованих на розширення співпраці в усіх напрямках білорусько-української взаємодії.

Заззначимо, напередодні міністр закордонних справ України заявив, що перебування українців у Білорусі можна назвати потенційно небезпечним.

Нагадаємо, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко двічі поскаржився на нелегальні поставки зброї до Білорусі, в зв'язку з чим розпорядився збільшити чисельність прикордонників на кордоні з Україною.

У Держприкордонслужбі України слова Лукашенка про зброю спростували.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: