Заборона нічного продажу алкоголю в Білорусі: Лукашенко скасував експеримент

Читать на русском
Лукашенко розпорядився скасувати обмеження продажу алкоголю в нічний час. Експеримент не прижився.

Президент Білорусі Александр Лукашенко розпорядився протягом доби скасувати обмеження продажу алкоголю в нічні години, яке в експериментальному порядку запровадили з 1 жовтня в Мінську та деяких інших містах.

Як пише «Слово і Діло», про це БЕЛТА повідомили в адміністрації президента Білорусі.

Які держустанови закупили найбільше алкоголю в 2015-2018 рокахАдміністрація морського порту Южний купила більш ніж 11 тисяч пляшок пива, а Рівненська АЕС – горілку, вино й пиво.

«Президент, ознайомившись із представленою йому інформацією, вирішив протягом доби скасувати ці непродумані рішення», – заявили в адміністрації.

Лукашенко вважає, що боротися з пияцтвом та алкоголізмом необхідно не такими «однобокими заборонами», які на практиці замість позитивного результату обертаються зростанням тіньового ринку та кримінальної сфери, в тому числі збільшенням кількості контрафактної продукції.

Відзначається, що досвід як Білорусі, так і зарубіжних країн свідчить про неефективність і навіть шкідливість таких заборон.

При цьому в адміністрації Лукашенка відзначили, що вирішення проблеми пияцтва повинне мати комплексний характер із головним наголосом на заходах профілактичного та виховного характеру, формуванні моди на здоровий спосіб життя.

Раніше в Мінську вирішили обмежити продаж алкогольних напоїв у нічні години до 1 жовтня 2019 року. З 23:00 до 7:00 у торговій мережі заборонили реалізацію горілки, лікеро-горілчаних виробів, вина, коньяку, бренді, кальвадосу, шампанського та інших напоїв з об'ємною часткою етилового спирту 7% і більше, а також пива та слабоалкогольних напоїв. Продавати алкоголь в цей час дозволялося лише об'єктам громадського харчування на розлив.

Нагадаємо, у вівторок в Україні підвищиться вартість алкогольних напоїв через підняття мінімальних роздрібних цін. Зростання цін становитиме від 5% до 20%.

Раніше стало відомо, що в Києві знову заборонили продаж алкоголю вночі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: