Зведення ООС: бойовики 17 разів порушили режим тиші

Читать на русском
Бойовики вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Минулої доби бойовики 17 разів порушили режим тиші, 4 рази застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння. 1 український військовий отримав поранення.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 25 жовтняСитуація на сході країни станом на 25 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Золоте, Світлодарськ, Луганське, Авдіївка, Мар'їнка, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине», - заявили у штабі.

Бойовики вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Позиції ОС в районі населеного пункту Світлодарськ противник обстрілював з озброєння БМП і мінометів 120-го калібру. Із мінометів калібру 82 мм - по опорних пунктах біля Світлодарська, Луганського та Авдіївки», - підкреслили у прес-центрі.

«4 рази потрапляли під ворожий вогонь позиції ОС у районі Авдіївки. З початку доби ворог використовував для обстрілів гранатомети та стрілецьку зброю, а під кінець - додав ще й міномети калібру 82 мм. Війська, що обороняються, тримають ситуацію у цьому районі під контролем та готові до реагування на різкі зміни в обстановці», - наголосили у штабі.

Окупанти також обстрілювали українські опорні пункти на маріупольському напрямку - неподалік Павлополя і Широкиного.

«У всіх випадках відкриття вогню противником, вживаються адекватні заходи, в тому числі й превентивні», - запевнили українські військові.

За даними розвідки, минулої доби знищено 1 та поранено 5 бойовиків.

«Від початку поточної доби бойовики вогневої активності не проявляли», - йдеться у звіті.

Перший заступник голови Верховної Ради, уповноважена президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко відреагувала на заяву, зроблену першим заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександром Хугом.

Він заявив, що ОБСЄ не побачила прямих доказів російського втручання на сході України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: