В ОБСЄ не знайшли присутності РФ на Донбасі

Читать на русском
Олександр Хуг повідомив, що представники місії бачили людей з розпізнавальними знаками армії РФ на формі, але її нібито можна купити в будь-якому місці.

Моніторингова місія ОБСЄ не побачила прямих доказів російського втручання на сході України.

Як передає «Слово і Діло», про це сказав перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, пише Голос Америки в четвер, 25 жовтня.

Війну на Донбасі можна припинити за годину – ХугХуг вважає, що його, часом невдячна, робота буде використана для припинення війни й стане важливою навіть в історичному сенсі.

Зокрема, Хуг в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy розповів, що на одній з дільниць прикордонної території ОБСЄ вдалося зафіксувати незаконний перетин кордону і опублікувати відповідне відео.

«Стосовно того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання, - ред.). Втім, ми бачили конвої, які виїжджають і виїжджають в Україну по брудних дорогах посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону», - сказав представник ОБСЄ.

Хуг додав, що місія бачила особливі види зброї, які в деталях описала у звітах, включно з військовим електронним озброєнням.

«Ми також говорили з узятими в полон українською армією бранцями, які заявляють, що вони служать в російській армії і під час ротації беруть участь у військових діях в Україні», - заявляє Хуг.

Він зазначив, що місія також бачила людей з розпізнавальними знаками армії Росії на формі, але, за його словами, «таку форму можна купити в будь-якому місці».

«Ми бачили також розпізнавальні знаки Німеччини, Іспанії та інших, і також Росії», - резюмував Хуг.

Нагадаємо, термін повноважень заступника голови місії ОБСЄ в Україні закінчується 31 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: