Клімкін дізнався, куди РФ продає вугілля з Донбасу

Читать на русском
В України є обґрунтовані підозри, що Російська Федерація продає українське вугілля з окупованого Донбасу до Туреччини та Польщі.

В України є обґрунтовані підозри, що Російська Федерація продає українське вугілля з окупованого Донбасу до Туреччини та Польщі.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у ході брифінгу, передає РБК-Україна.

Польські журналісти з’ясували, як вугілля з ОРДЛО потрапляє до ЄСУ розслідуванні журналістів польського видання йдеться про те, що вугілля з ОРДЛО типу антрацит потрапляє до п'яти країн ЄС.

За словами міністра, Росія змішує українське вугілля зі своїм, аби не можна було «хімічно виявити» такого факту.

«У нас є інформація, що з російського боку є маніпуляції з вугіллям з окупованих територій... Махінацію не так просто виявити, оскільки це складний мікс. Потім воно іде до Туреччини. Зараз теж триває розслідування, і до речі, у нас є обґрунтовані підозри, що саме таке вугілля йшло до Польщі», - зазначив Клімкін

Міністр уже обговорив це питання з главою МЗС Польщі Яцеком Чапутовічем.

Нагадаємо, вчора у Німеччині в місті Берггейм вийшли з акцією протесту понад 20 тис. шахтарів, вони потребують захисту своїх робочих місць від планів поетапного закриття виробництва електроенергії на вугіллі.

Зазначимо, у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості пропонують направити 2 млрд гривень на модернізацію державних шахт. Загалом на сьогодні є 11 шахт, які не потребують державної дотації.

Як повідомлялося, Україна скоротить закупівлі вугілля в Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: