Карта ООС: ситуація на сході України на 25 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 25 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська не припиняли збройні провокації проти захисників України. Окрім цього, ворог свідомо вчергове здійснив мінометний обстріл цивільної інфраструктури одного з населених пунктів.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 14 прицільних обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Захисники України 10 разів були змушені відкривати адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом минулої доби знищено трьох окупантів російсько-терористичних військ.

На жаль, в ході бойових дій один Український військовий отримав поранення. Його евакуйовано до медичного закладу, де наш захисник отримує усю необхідну кваліфіковану лікарсько-сестринську допомогу.

Зазначимо, що вчора з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано черговий терористичний акт. З 16:35, протягом п’ятнадцяти хвилин окупанти випустили 5 мін, забороненого до застосування Мінськими угодами 120-го калібру по околиці н.п. Водяне. За попередніми даними, жертв немає, руйнування та пошкодження уточнюються. Мінометний обстріл ворог вів з боку окупованого села Заїченко.

Напрямки:

На луганському напрямку обстріляли Золоте-4, Катеринівку та хутор Вільний

Тут окупанти здійснили 5 прицільних обстрілів.

Вогневі провокації російсько-окупаційні війська вели з гранатометів та іншого піхотного озброєння поблизу Новолуганського, Золотого-4, Катеринівки та хутора Вільний.

Підрозділи Об’єднаних сил щоразу давали адекватну відсіч окупантам, застосовуючи у відповідь штатне піхотне озброєння та не порушуючи Мінських угод.

На донецькому напрямку було 9 обстрілів

Зокрема, по декілька мін калібру 82 мм ворог випустив по позиціях українських захисників Гнутового та Павлопіля. Окрім цього, гранатомети та інше піхотне озброєння окупаційні війська застосовували по позиціях наших військових в районі н.п. Мар’їнка, Водяне, Піски, Павлопіль, Тарамчук, Кам’янка.

У переважній більшості захисники України придушували ворожу активність із штатного піхотного озброєння.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 25 жовтня

З початку цієї доби станом на 11:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 3 прицільні обстріли наших позицій.

Гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю ворог застосував поблизу Авдіївки, Красногорівки та Гнутового.

Захисники України декілька разів відкривали адекватний вогонь у відповідь, з метою збереження життя та здоров’я особового складу.

Внаслідок бойових дій, від початку поточної доби одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил поранено. Нашого захисника евакуйованого до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я – задовільний.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими Українськими військовими зі складу Об’єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: