У Луганській ОДА заявили про артобстріл бойовиками Щастя

Читать на русском
Бойовики хочуть позбавити жителів Луганської області електроенергії, оскільки обстріляли місто Щастя, де розташована ТЕС.

Бойовики хочуть позбавити жителів Луганської області електроенергії, оскільки обстріляли місто Щастя, де розташована ТЕС.

Автокефалія для України: чи буде РФ мститися на Донбасі?Вселенський патріархат 11 жовтня ухвалив рішення продовжити процедуру надання томосу українській церкві. В РФ тим часом пригрозили наслідками. Чи чекати ескалації на Донбасі, розбирались експерти.

Про це повідомив заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Щастя піддалося обстрілу з 80-міліметрової артилерії. Більш ніж 50 мін ворог випустив у напрямку міста, ймовірно, намагаючись знищити Щастинську ТЕС. Терористи прекрасно розуміють, що альтернативних джерел електрогенерації сьогодні немає, та й робота ТЕЦ наразі під питанням через відсутність вугілля», – заявив Клименко.

Він додав, що електропідстанцію в Кремінній, яка об'єднує Луганську область з Об'єднаною енергетичною системою України, збудують лише наступного року.

«На щастя, незважаючи на щільний вогонь противника, руйнувань і жертв немає. Вражає цинізм російських найманців, адже вони прекрасно розуміють, що в області відбудеться техногенний колапс у разі зупинки ТЕЦ. Першими постраждають люди похилого віку й діти», – заявив Клименко.

Він також сподівається, що проблеми, які обговорювали під час зустрічі, за підтримки повноважного посла США Марі Йованович, стануть поштовхом до посилення політичного тиску на Росію та активізацію миротворчих процесів у нашому регіоні.

Раніше бойовики на Донбасі підстрелили мирного жителя.

Також нагадаємо, на Донбасі бойовики не дають вивезти тіла цивільних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: