Фізкульт-прощавай! Росію позбавили права на проведення всіх міжнародних змагань

Читать на русском
Російська Федерація не зможе на своїй території проводити міжнародні змагання. Однак ті, які були заплановані раніше, відбудуться.

Росія не зможе проводити на своїй території міжнародні спортивні змагання вже з 1 квітня 2018 року.

Як інформує «Слово і Діло», про це у вівторок, 27 лютого, повідомляє «Сегодня». Видання посилається на новий Міжнародний стандарт відповідності кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Як допінговий скандал в РФ позначиться на Олімпіаді-2018Міжнародний олімпійський комітет має намір заборонити виконання гімну Російської Федерації на майбутніх зимових Олімпійських ігор в Пхенчхані.

При цьому наголошується, що йдеться про нові заявки на турніри, тоді як уже затверджені старти в РФ не скасують.

У документі йдеться про те, що з 1 квітня 2018 року й доти, доки Російське антидопінгове агентство не буде відновлене в правах, жодні нові заявки Росії на проведення міжнародних змагань, подані до міжнародних федерацій, які підписали кодекс WADA, навіть не будуть розглядатися.

У Росії не буде жодних чемпіонатів світу та Європи, жодних етапів авто- і мотогонок, включаючи Формулу-1, жодних етапів Кубків світу з будь-якого виду спорту, шахових Олімпіад, Універсіад і Всесвітніх військових ігор.

При цьому змагання, які проводяться організаціями, які не підписували кодекс WADA (наприклад, УЄФА, баскетбольна Євроліга або будь-яка з франшиз ММА), під заборону не потраплять.

Нагадаємо, на Олімпіаді, що тривала в Південній Кореї, російську олімпійку дискваліфікували за допінг.

Спійманого на допінгу в Пхьончхані росіянина Крушельницького позбавили медалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: