Вибухи біля Ічні: повітряний простір уже відкрили

Читать на русском
До Ічні можуть повернуться люди. Школярі сядуть за парти після канікул. Вчора відновили рух автотранспорту та залізничне сполучення.

ДП «Украерорух» відкрило повітряний простір у радіусі 30 км від епіцентру вибухів на складах 6-го арсеналу Міноборони поблизу Ічні на Чернігівщині.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба підприємства в Facebook.

Утилізація боєприпасів у ЗСУ: як витрачали кошти в 2013-2018 рокахЦьогоріч у межах програми з утилізації боєприпасів чиновники освоїли лише 29 відсотків коштів.

«Сьогодні о 00:00 ми повністю відкрили повітряний простір від поверхні Землі до безкінечності (unlimited) в радіусі 30 кілометрів від епіцентру вибухів 9 жовтня 2018 року на складах із боєприпасами в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області», – цитує прес-служба заступника директора «Украероруху» генерал-майора Олександра Волкова.

Також повідомляється, що на операційний авіатрафік ця ситуація «ніяк не вплинула й жодних затримок для повітряних суден не спричинила».

«Заходи з безпеки триватимуть до повного розмінування ділянок, прилеглих до території арсеналу, де працює штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС», – підсумували в прес-службі.

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, пожежу на 6-му арсеналі Міноборони загасили станом на 1. Того ж дня з 18:00 відновили рух автотранспорту та залізничне сполучення в Ічнянському районі.

На Чернігівщині розгорнули пункти допомоги евакуйованим унаслідок вибухів боєприпасівДо пунктів допомоги приносять теплі речі і харчі для людей, які тимчасово залишилися без даху над головою.

У Чернігівській обладміністрації повідомили, що жителі можуть повертатися до своїх домівок.

«А діти з 29 жовтня, після завершення канікул, приступлять до навчання», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ліквідація наслідків надзвичайної ситуації триває.

Разом із тим місцевих жителів закликали й надалі проявляти пильність, особливо перебуваючи у лісах.

Нагадаємо, вибухи на шостому арсеналі Міноборони поблизу Ічні Чернігівської області почалися в ніч на 9 жовтня. З небезпечної зони були евакуйовані близько 10 тисяч осіб. За даними Служби безпеки України та військової прокуратури, основною версією вибухів під Ічнею є диверсія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: