Підрахували, скільки боєприпасів вилучили під Ічнею

Читать на русском
Піротехніки вилучили понад 3,6 тисячі вибухонебезпечних предметів на військовому арсеналі під Ічнею Чернігівської області.

Піротехніки вилучили понад 3,6 тисячі вибухонебезпечних предметів на військовому арсеналі під Ічнею Чернігівської області.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій, передає «Слово і Діло».

Утилізація боєприпасів у ЗСУ: як витрачали кошти в 2013-2018 рокахЦьогоріч у межах програми з утилізації боєприпасів чиновники освоїли лише 29 відсотків коштів.

«Перевірені й очищені від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Очищені 28 із 80 ділянок розмінування, 16-кілометрова зона забруднення зменшена до 10-кілометрової. Вилучені 3 тисячі 641 вибухонебезпечний предмет (за добу – 1 тисяча 352), відпрацьовані 265 повідомлень населення про виявлення боєприпасів (за добу – 5)», – ідеться в звіті.

Як повідомлялося, вибухи на складах із боєприпасами поблизу міста Ічня почалися 9 жовтня близько 4:00. 11 жовтня пожежа була повністю ліквідована.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею «Недбалість». СБУ розглядає три версії детонації боєприпасів: вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи; порушення правил пожежної безпеки або зберігання боєприпасів; навмисний підпал або підрив із метою приховування нестачі боєприпасів.

Нагадаємо, парламентський комітет із нацбезпеки і оборони планує в середу в закритому режим заслухати доповідь представників Міністерства оборони та Генштабу про захищеність складів боєприпасів в Україні.

Раніше рятувальники зменшили радіус зони забруднення під Ічнею.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: