У Запорізькій області виявили схованку боєприпасів та наркоплантацію

Читать на русском
У селі Ожерельное Запорізької області правоохоронці виявили і знищили наркоплантацію, а також поблизу неї вилучили близько тисячі боєприпасів.

У селі Ожерельное Запорізької області правоохоронці виявили і знищили наркоплантацію, а також поблизу неї вилучили близько тисячі боєприпасів.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області, передає «Слово і Діло».

Утилізація боєприпасів у ЗСУ: як витрачали кошти в 2013-2018 рокахЦьогоріч у межах програми з утилізації боєприпасів чиновники освоїли лише 29 відсотків коштів.

На наркоплантації, зокрема, було вилучено близько 400 рослин конопель із ознаками культивації. У лісосмузі знайшли і вилучили 930 патронів калібру 5,45 мм і бойову гранату РГД-5.

«Поліцейські встановили, що раніше неодноразово судимий житель Пологівського району 1976 року народження біля свого будинку вирубав частково очерет і посіяв нарковмісні рослини на площі близько 1500 квадратних метрів. За наркорослинами чоловік ретельно доглядав і охороняв, для чого найняв працівників і охоронців», - повідомляють у поліції.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного було вилучено автомат АКС-74 і магазин із 29 патронами калібру 5,45 мм. В автомобілі його дружини знайшли пістолет і 15 патронів до нього.

«П'ятеро осіб, причетних до вирощування та охорони наркорослин, затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», - додали правоохоронці.

Відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) і ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Україні вдвічі збільшився незаконний збут зброї.

Також відзначимо, в ЗСУ розповіли, як вирішити проблему диверсій на складах боєприпасів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: