Вибухи на складах в Ічні: військових покликали до Ради

Читать на русском
Депутати в закритому режимі заслухають доповідь представників Міністерства оборони та Генштабу щодо захищеності складів боєприпасів в Україні.

Парламентський комітет із нацбезпеки і оборони планує в середу в закритому режимі заслухати доповідь представників Міністерства оборони та Генштабу щодо захищеності складів боєприпасів в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

Засідання відбудеться 17 жовтня 2018 року о 15:00.

«Першим питанням заплановано заслухати інформацію Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил України щодо стану захищеності, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів Збройних сил України», – йдеться в повідомленні.

Також буде порушене питання виконання видатків за відповідними бюджетними програмами.

«Розгляд згаданого питання порядку денного засідання комітету відбуватиметься в закритому режимі», – наголошують у ВР.

Нагадаємо, в ніч на 9 жовтня почалися вибухи на 6-му арсеналі Міноборони в Чернігівській області, впродовж доби з 16-кілометрової зони були евакуйовані 12,5 тисяч осіб.

ДСНС у Чернігівській області повідомляло, що на арсеналі поблизу Ічні зберігалося 88 тисяч тонн боєприпасів, але в Генштабі Збройних сил заявляли, що ця цифра відрізняється від реальної десь у 1,5-2 рази.

Силові відомства підозрюють диверсію на складах і припускають, що на арсеналі була закладена вибухівка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: