Справа про держзраду Януковича: дебати знову перенесли

Читать на русском
Суд Києва переніс на 23 жовтня засідання у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича через неявку його адвокатів.

У понеділок, 22 жовтня, на судове засідання замість адвокатів Олександра Горошинського та Олександра Байдика з’явився адвокат Віктор Сердюк, який раніше заявив, що представлятиме інтереси Януковича не в цьому процесі, а в міжнародних судах.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Головуючий в судовому процесі суддя Владислав Дев’ятко заявив: «Якщо завтра захисники Віктора Федоровича Януковича не продовжать виступ у судових дебатах, я як головуючий поставлю питання про завершення виступу».

Суддя оголосив про перерву «до завтра до 9 години».

Раніше повідомлялося, що Янукович, який переховується у Росії, подав апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду Києва від 31 травня щодо спростування інформації про наявність у нього мільярдів доларів на рахунках українського Ощадбанку.

Також «Слово і Діло» писало, що Януковича суд планує заслухати з останнім словом у справі 23 жовтня.

Нагадаємо, 13 вересня суд розпочав стадію судових дебатів сторони захисту в справі за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді.

Адвокат Януковича зачитує промову 27 годин. Як розвивається справа президента-втікача?Адвокат Януковича зачитує промову 27 годин. Наразі судом заплановано, що Олександр Байдик має завершити свою промову до 5 жовтня.

Екс-президента Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) КК України.

Обвинувальний акт у справі про держзраду Головна військова прокуратура передала до суду ще в березні 2017 року.

Сам Янукович у судових засіданнях участь не бере й на території України відсутній, переховуючись у РФ.

Обвинувачення просить для Януковича покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: