Стало відомо, коли Янукович зможе виступити з останнім словом у суді

Читать на русском
Адвокати екс-президента вже кілька тижнів виступають в Оболонському суді з промовою у справі про держзраду.

Оболонський райсуд Києва викликає на 23 жовтня колишнього президента України Віктора Януковича для виступу з останнім словом у справі про держзраду.

Як пише «Слово і Діло», про це на судовому засіданні в п'ятницю, 12 жовтня, повідомив суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє «РБК-Україна».

Чому справа про держзраду Януковича перетворюється на багатосерійний серіал?Оболонський районний суд 6 червня продовжив розгляд справи про держзраду Віктора Януковича. Напередодні свідки сторони захисту не з’явилися. Про ситуацію з недостовірними доказами та неявкою свідків на слухання говорили експерти.

«Резервні дати для виступу адвоката Олександра Байдика та для останнього слова Віктора Януковича. 9:00 19 жовтня, 09:00, 22 жовтня, 09:00, 23 жовтня, 09:00, 24 жовтня, 09:00, 25 жовтня, 09:00, 26 жовтня. Також я звернуся до Святошинського райсуду з проханням перенести ваші засідання, пане Олександре Горошинський, щоб ви могли якісно працювати в цій справі. Також визначаємо наступні дати: 09:00 29 жовтня, 09:00, 30 жовтня і 9:00 31 жовтня. 22 жовтня у нас виступить Байдик, а 23 жовтня ми зможемо почути Віктора Януковича. Зараз оголошується перерва», – сказав Дев'ятко.

Крім того, сьогодні на засіданні адвокат Олександр Горошинський пояснив причину тривалого виступу захисту. Адвокат наполягає на тому, що інформація, яку він надає суду, «надзвичайно важлива й має винятковий характер».

«Я роблю це так, як я роблю, цитуючи свідчення свідків, оскільки вони підтверджують факти, зафіксовані на багатьох відео. Я хочу, щоб це прозвучало в суді», – повідомив адвокат.

Головуючий суддя Дев'ятко зазначив, що адвокат багато часу приділив питанням, які не стосуються цього кримінального провадження. Водночас суддя вказав, що виступ Горошинського в інших моментах був дуже змістовним, і за бажання весь текст підготовленої ним промови захисник Януковича може надати суду в письмовому вигляді.

Раніше суд призначив Януковичу виступ з останнім словом на 12 жовтня. Екс-президент може зробити це в режимі відеоконференції, але без залучення компетентних органів РФ у межах процедури міжнародно-правової допомоги, як наполягали його адвокати.

Як відомо, прокурор просить для Януковича 15 років позбавлення волі у справі про держзраду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: