Адвокат Януковича зачитує промову 27 годин. Як розвивається справа президента-втікача?

Читать на русском
Віталій Титичадвокат сімей Небесної сотні

Цей процес немає нічого спільного з кримінальним. Це вже публічне шоу. В принципі, від самого початку так і було.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів адвокат сімей Небесної Сотні Віталій Тітич, оцінюючи розгляд справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича, під час якої адвокат зачитував промову 27 годин і пообіцяв завершити 5 жовтня.

«Дві сторони цього шоу – прокуратура на чолі з Луценком та сторона Януковича за підтримки адвокатів – реалізують свої цілі так, як вони це бачать, одне одному допомагаючи, оскільки їхні інтереси збігаються», – зазначив Титич.

Він припустив, що завершиться це лише тоді, коли знайдуть баланс між інтересами, адже юридичної складової тут немає зовсім, причому давно.

«Коли буде вигідно, тоді й завершиться це шоу. Очевидно, що для Луценка та Порошенка, які планували завершення справи в контексті певних дат, про що Луценко неодноразово заявляв сам, щось змінилося. Мабуть, змінились якісь плани. Щось пішло не так, як вони очікували», – підкреслив адвокат.

Він звернув увагу, що навіть попри низьку правову свідомість громадян, люди почали вже потроху розуміти, що відбувається. Це починає викликати відразу, тому тих дивідендів, на які розраховував Луценко, не буде.

«Це й Луценко починає розуміти. Далі будуть наслідки цього, оскільки Сердюк активно поширює матеріали в Європі, подає документи до ЄСПЛ, судячи з його публікацій у ЗМІ. Незабаром піде переможна хвиля від тієї сторони, яка погасить залишки якихось позитивних нюансів для іншої команди», – додав експерт.

Луценко – політик, і не просто політик, а публічний, й від самого початку були намагання запобігати такому розвитку, сподіваючись, що це відбувається через брак потрібної освіти, уточнив він.

«Були спроби переконати Луценка, але він від самого початку декларував, що зробить це, йому потрібно показати результат, купа проваджень, він ішов нахрапом, маючи бажання зробити якусь піар-акцію, а вже на цій піар-акції заїхати в політику. Можливо, що при цьому в нього були і є плани відвоювати якусь іншу посаду», – проаналізував Віталій Титич.

Нагадаємо, в квітні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що судовий процес над Януковичем триватиме кілька місяців.

За даними «Слова і Діла», два роки тому президент Петро Порошенко пообіцяв, що Віктора Януковича судитимуть заочно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: