Верховний суд визнав законними авто на єврономерах

Читать на русском
Верховний суд визнав законним користування автомобілем з іноземною реєстрацією, який ввезений в Україну з метою транзиту.

Верховний суд визнав законним користування автомобілем з іноземною реєстрацією, ввезеним в Україну з метою транзиту.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба суду.

Таке рішення Верховний суд ухвалив на початку жовтня в справі за позовом Михайла Козинця проти митниці. Чоловік просив скасувати постанову, якою його визнали винним у порушенні митних правил та оштрафували на 8500 гривень.

Свою чергу Верховний суд наголосив, що в Митному кодексі не йдеться про порушення щодо товарів, які ввезені тимчасово. Тобто в користуванні нерозмитненою автівкою на «євробляхах» відсутнє порушення законодавства.

Скільки іномарок на єврономерах їздить Україною та чим вони небезпечніЯкі проблеми пов'язані з нелегальними іномарками та скільки їх потрапило до країни в 2017-2018 роках, розбирались аналітики Слова і Діла.

Нагадаємо, 13 липня народні депутати проголосували за основу законопроекти, що дозволять знизити акцизи на розмитнення авто та посилити відповідальність за використання нерозмитнених авто.

Так, проект закону №8487 вносить зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизом легкових авто. Законопроект №8488 вносить зміни до Митного кодексу та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України. Він, зокрема запроваджує обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення. Крім того, посилюється відповідальність за порушення митних правил.

Раніше «Слово і Діло» писало, що «лавочка» з авто на єврономерах в Україні закривається.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: