Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман пообіцяв врегулювати використання автомобілів з єврономерами за один місяць, якщо Рада делегує Кабміну відповідні повноваження

30 травня 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв врегулювати використання автомобілів з єврономерами за один місяць, якщо Верховна Рада для цього делегує Кабміну повноваження.
Архів
Сказано 30 травня 2018 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2470526-grojsman-znae-ak-za-misac-virisiti-problemu-evroblah.html
  • http://solydarnist.org/?p=195791

Результат

23 жовтня 2018 року голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна повідомила, що в найближчий сесійний тиждень будуть прийматися закони, які мають розв'язувати проблему використання автомобілів з єврономерами («Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів», реєст. №8487 та «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» реєст. №8488 – ред.).

8 листопада ці законопроекти ухвалила Рада, а 23 листопада підписав президент. Цим самим парламент врегулював використання автомобілів з єврономерами, та не делегував це рішення уряду. Враховуючи це, заява переходить в розділ «архів».