Київ стоїть у заторах через протест власників авто на єврономерах

Читать на русском
У центрі Києва під будівлею Кабінету міністрів власники автомобілів на єврономерах влаштували акцію протесту.

У центрі Києва під будівлею Кабінету міністрів власники автомобілів на єврономерах влаштували акцію протесту.

Як повідомляє Інформатор, водії зібралися у зв'язку із засіданням уряду, на якому будуть вносити правки до двох законопроектів №8487 і №8488, які дозволять розмитнити їхні автомобілі та знизити податкове навантаження під час ввезення всіх уживаних іномарок в країну.

Власники авто на єврономерах переймаються подальшою долею ухвалення рішення.

Через акцію власників автомобілів на єврономерах утруднено проїзд вулицею Михайла Грушевського, на Європейській площі, а також частково тягнеться Хрещатик у бік Європейської площі.

Зазначимо, восени Рада повинна ухвалити у другому читанні відповідні зміни у Податковий і Митний кодекси.

Пропонується встановити базові ставки акцизного податку для нового легкового транспортного засобу з бензиновим двигуном об'ємом 1000 куб. см в розмірі 50 євро за одиницю і для нового легкового транспортного засобу з дизельним двигуном об'ємом 1000 куб. см в розмірі 75 євро за одиницю.

Нагадаємо, в липні 2018 року власники авто з іноземною реєстрацією в центрі Києва проводили акцію з вимогою знизити митні платежі.

Також повідомлялося, що у Верховній Раді мають намір знизити розмір акцизу при імпорті нових та вживаних машин. Але натомість депутати наполягають на збільшенні штрафів для тих, хто відмовиться від розмитнення за новими тарифами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: