Бойовики не дозволяють вивезти тіла цивільних, які підірвалися на міні

Читать на русском
РФ ігнорує запити української сторони на режим тиші для евакуації тіл двох мирних жителів, які загинули 18 жовтня в населеному пункті Золоте-4.
Ілюстративне фото.

Російсько-окупаційні війська ігнорують запити української сторони на режим тиші для евакуації тіл двох мирних жителів, які загинули 18 жовтня в населеному пункті Золоте-4.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив «Укрінформу» начальник прес-центру Об’єднаного командного пункту Об’єднаних сил полковник Леонід Матюхін.

Бойовики на Донбасі підстрелили мирного жителяБойовики на окупованих території Донецької області обстріляли населений пункт Мар'їнка, в результаті чого постраждав місцевий житель.

За його словами, трагедія сталася на території, непідконтрольній Збройним силам України, й представники командування ОС неодноразово надсилали іншій стороні запити на режим тиші з метою евакуації тіл загиблих.

«Але з боку російсько-окупаційних військ ці запити були проігноровані з метою фальсифікації реального стану справ та посилення напруження серед місцевого населення», – зазначив Матюхін.

За його словами, командування ОС висловлює щире співчуття родичам загиблих і ще раз робить наголос на тому, що Збройні сили України докладають усіх зусиль для вирішення усіх проблемних питань, пов'язаних із гарантуваням безпеки цивільних громадян, які проживають у «сірій зоні».

На жаль, підкреслив Матюхін, такі випадки не є винятком у «сірій зоні» через насиченість місць мінування.

Нагадаємо, 20 жовтня українська сторона СЦКК заявляла, що збройні формування Російської Федерації не вживають заходів для евакуації тіл двох мешканців Золотого-4, які загинули 18 жовтня внаслідок підриву на вибуховому пристрої.

Також стало відомо, що через війни та нинішню збройну агресію Росії проти України до третини території країни забруднено вибухонебезпечними предметами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: