Майже третина України забруднена вибухонебезпечними предметами – ДСНС

Читать на русском
У результаті минулих воєн і нинішньої збройної агресії Росії проти України до третини території країни забруднено вибухонебезпечними предметами.

У результаті минулих воєн і нинішньої збройної агресії Росії проти України до третини території країни забруднено вибухонебезпечними предметами.

Про це на засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та ПП повідомив голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, передає «Слово і Діло».

Вибухи на складах під Черніговом: які три кроки потрібні для неповторення9 жовтня стався вибух складу з боєприпасами поблизу міста Ічня. Людей евакуювали, а Кабінет міністрів України виділить 100 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків пожежі.

За його словами, ДСНС у співпраці з міжнародними організаціями склала електронну базу даних, в якій зібрана інформація про розташування вибухонебезпечних предметів.

«Встановлено, що майже 30% території держави забруднено небезпечними предметами внаслідок минулих воєн і агресії з боку Росії. Зокрема, понад 4 тисячі ділянок визначені як імовірно забруднені вибухонебезпечними предметами, а це 1 мільйон 146 тисяч гектарів. Підтверджена наявність вибухонебезпечних предметів на загальній площі 453 тисяч гектарів», – повідомив Чечоткін.

Особливо гостро це питання стоїть на звільнених територіях Донецької (238 тис. га) та Луганської (197 тис. га) областей. В Одеській області – 42,8 тис. га, у Київській – 30,4 тис. га, у Харківській – 18,1 тис. га, у Житомирській – 1,4 тис. га, у Миколаївській – 1,3 тис. га.

Водночас із початком російської агресії на території України з'явилися мінні поля, нові види боєприпасів, міни-пастки та інші небезпечні вибухові пристрої, часто замасковані під предмети повсякденного вжитку. З 2014 року на звільнених територіях Донбасу перевірені понад 25 тис. га території й знешкоджені 160 тис. вибухонебезпечних предметів.

Під час ліквідації наслідків вибухів на складах боєприпасів поблизу Балаклеї, Калинівки, Сватового очищені понад 66 тис. га, знешкоджені 45 тис. вибухонебезпечних предметів.

Раніше стало відомо, скільки складів боєприпасів побудують в Україні.

Також нагадаємо, ЗСУ посилили охорону складів боєприпасів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: