Одещина отримає від ЄС 65 млн грн

Читать на русском
Проекти на 65 мільйонів гривень реалізують в Одеській області за підтримки Європейського Союзу.

П'ять проектів загальною вартістю 65 млн грн реалізують в Одеській області за рахунок секторальної підтримки Європейського Союзу.

Як пише «Слово і Діло», договір Одеська облдержадміністрація підписала з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, через яке розподіляються кошти.

Декларування доходів: що обіцяли українські політики1 квітня завершився етап подачі е-декларацій в Україні. Слово і Діло зібрало обіцянки політиків щодо декларування.

Проекти, які отримають фінансування, відбиралися на відкритому конкурсі. Всього в ньому брали участь 507 проектів, Одеська область подала 41.

Проекти-переможці відповідають п'яти програм регіонального розвитку: інноваційна економіка та інвестиції; розвиток людського потенціалу, туризму, сільський розвиток і загальноукраїнська солідарність.

Так, в рамках програми «Сільський розвиток» переміг проект, який буде реалізовуватися на території Саратського і Тарутинського районів. Він передбачає культивування лаванди: ця рослина широко застосовується в парфумерній промисловості.

За програмою «Розвиток людського потенціалу» отримав фінансування проект під назвою «Підготовка робітничих кадрів за професією «виноградар».

Фахівців готуватимуть в одному з професійно-технічних училищ регіону. В рамках програми «Розвиток туризму» профінансують розробку документації, необхідної для внесення Аккерманської фортеці до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Також на гроші ЄС планують створити «Start-up університет» та «Музей української книги». Нагадаємо, Одеська обласна рада спрямує понад 336 млн грн на реставрацію Аккерманської (Білгород-Дністровської) фортеці в 2018-2022 роках.

Нагадаємо, раніше на Одещині перекрили дорогу.

А в Кличка проведуть новий тендер на Wi-Fi у метро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: