На Одещині перекрили дорогу: люди протестують проти забудови

Читать на русском
Місцеві мешканці перекрили трасу Одеса - Білгород-Дністровський, протестуючи проти рішення сільради про роздачу земельних ділянок у прибережній зоні.

Місцеві мешканці перекрили трасу Одеса - Білгород-Дністровський, протестуючи проти рішення сільради про роздачу земельних ділянок у прибережній зоні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Думская».

Учасники акції заявили, що перекриття дороги - безстрокове.

Трасу перекрили у самій Затоці, в районі станції «Сонячна». Протестуючі пропускають карети швидкої допомоги, автомобілі поліції, ГСЧС і водіїв з дітьми до трьох років.

ЗатокаДумская Нет

Напередодні учасники акції протесту мали намір перекрити рух поїздів на стації «Кароліно-Бугаз», але обмежилися мирним мітингом.

Як повідомляє «Думская«, засідання Затоківської селищної ради відбулося 11 жовтня, під час засідання було ухвалено рішення про роздачу понад 100 земельних ділянок у прибережній зоні.

«Якщо незаконне рішення сесії не буде скасовано, місцеві жителі збираються довго пікетувати ГПУ і адміністрацію президента, вимагаючи покарати винних», - заявили організатори акції.

Поліція почала кримінальне провадження за фактом рішення посадових осіб у Затоці про передачу третім особам земельних ділянок, що відносяться до прибережної зони і належать громаді.

Раніше протестувальники перекривали дорогу Ужгород-Львів.

Також у Миколаєві активісти засипали вхід до однієї з районних держадміністрацій мішками зі сміттям. Воно було зібране в місцевому парку, який перебуває на балансі РДА. За словами активістів, вони самі прибирають там уже не вперше й неодноразово просили адміністрацію вивезти гори відходів, але районні чиновники не відреагували.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: