Склади під Ічнею: рятувальники продовжують збирати боєприпаси

Читать на русском
Перевірено і очищено від боєприпасів всі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу біля Ічні. Очищено 34 з 80 ділянок розмінування.

У районі шостого арсеналу Міноборони під Ічнею за минулу добу вилучили більше тисячі небезпечних предметів.

Як пише «Слово і Діло», з посиланням на ДСНС, загалом їх знайшли 5 тисяч 653. Вже тиждень триває очищення прилеглої до арсеналу території.

Вибухи під Черніговом: чи загрожує відставка начальнику ГенштабуПорошенко доручив Полтораку та Клімкіну завершити переговори з НАТО щодо реалізації спеціального трастового фонду, який забезпечить експлуатацію та охорону складів боєприпасів.

«Перевірено і очищено від боєприпасів всі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Очищено 34 з 80 ділянок розмінування, 16-ти кілометрову зону забруднення зменшено до 10-ти кілометрової. Вилучено 5 тисяч 653 вибухонебезпечних предмети (за добу - 1 тисяча 12), відпрацьовано 270 повідомлень населення про виявлення боєприпасів (за добу - п'ять)», - йдеться в повідомленні.

У районі надзвичайної ситуації працюють сили і засоби загальною чисельністю 624 людини і 151 одиниця техніки, у тому числі від ДСНС - 316 осіб і 85 одиниць техніки.

Нагадаємо, в ніч на 9 жовтня біля міста Ічня Чернігівської області сталися вибухи на території складів в/ч А1479 ЗСУ, після чого почалася пожежа, яка була ліквідована 11 жовтня.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею «Недбалість». СБУ розглядає три версії детонації боєприпасів: вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи; порушення правил пожежної безпеки або зберігання боєприпасів; навмисний підпал або підрив із метою приховування нестачі боєприпасів.

Нагадаємо, парламентський комітет із нацбезпеки і оборони планує в середу в закритому режим заслухати доповідь представників Міністерства оборони та Генштабу про захищеність складів боєприпасів в Україні.

Раніше рятувальники зменшили радіус зони забруднення під Ічнею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: