В Україні вдвічі збільшився незаконний збут зброї

Читать на русском
В Україні в 2018 році поліцейські задокументували 119 фактів продажу зброї, боєприпасів і вибухівки, що вдвічі більше в порівнянні з минулим роком.

В Україні в 2018 році поліцейські задокументували 119 фактів продажу зброї, боєприпасів і вибухівки, що вдвічі більше в порівнянні з минулим роком.

Про це заявив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін, повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що оперативні підрозділи стали активніше застосовувати такий спосіб документування збуту зброї, як оперативна закупка. За словами Аброськіна, одним із основних завдань, яке стоїть перед оперативними працівниками, є виявлення і ліквідація каналів постачання зброї та боєприпасів.

«Особлива увага повинна бути приділена виявленню нелегальних каналів надходження зброї зі сходу України в області, де ведуться бойові дії», - йдеться в повідомленні.

Чи потрібно легалізувати зброю для самозахисту в Україні?17 жовтня в Керченському політехнічному коледжі відбулося масове вбивство. Студент цього коледжу привів у дію вибуховий пристрій і відкрив стрілянину по людях. Про легалізацію зброї поговорили з експертами.

Тому мова піде й про попередження злочинів, скоєних із використанням зброї.

«Тільки в цьому році ми вже провели дві операції Зброя та вибухівка. За час проведення останньої з них з незаконного обігу було вилучено і направлено на дослідження 913 одиниць вогнепальної зброї, 804 гранати, 266 вибухових пристроїв. Також вилучено майже 100 тисяч патронів і 195 кг вибухових речовин», - зазначив чиновник.

Він також зазначив, що цей напрямок діяльності поліції знаходиться на постійному контролі керівництва Національної поліції України.

Раніше був затверджений порядок застосування зброї для ЗСУ в мирний час.

Також нагадаємо, в Києві пройшов марш за легалізацію зброї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: