У ДСНС розповіли, чи є нові вибухи біля Ічні

Читать на русском
У Чернігівської області майже всю зону очищено від вибухонебезпечних предметів. Рятувальник відзвітували, що залишилося оглянути лише 4 відсотки території.
Ілюстративне фото.

Біля Ічні Чернігівської області майже 96% враженої зони очищено від вибухонебезпечних предметів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив представник ДСНС, заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Василь Сніцар.

Утилізація боєприпасів у ЗСУ: як витрачали кошти в 2013-2018 рокахЦьогоріч у межах програми з утилізації боєприпасів чиновники освоїли лише 29 відсотків коштів.

«Всього забруднена боєприпасами територія становить 72 395 га, наразі очищено 69 282 га, або 95,7%. Повністю очищені населені пункти, піротехніки перейшли до очищення 5-кілометрової, а подекуди і 3-кілометрової зони навколо складів», - йдеться в повідомленні.

При цьому представник Міноборони констатував, що протягом вже другої доби вибухів не зафіксовано.

У Чернігівській ОДА повідомили, що вже відновлено 69 будівель у 20 населених пунктах.

Разом з тим, у Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що cтаном на 08:00 21 жовтня на території 6 арсеналу Міноборони випадків детонації боєприпасів не спостерігалося.

Нагадаємо, вибухи на 6-му арсеналі Міноборони почалися в ніч на 9 жовтня, впродовж доби з 16-кіломтерової зони було евакуйовано 12,5 тисячі осіб.

ДСНС у Чернігівській області повідомляло, що на арсеналі поблизу Ічні зберігалося 88 тисяч тон боєприпасів, але в Генштабі Збройних сил заявляли, що ця цифра відрізняється від реальної десь у 1,5-2 рази.

Силові відомства підозрюють диверсію на складах і припускають, що на арсеналі було закладено вибухівку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: