Вибухи на складах: до Ічні повернулися не всі

Читать на русском
Вибухи під Ічнею. Не всім евакуйованим вдалося повернутися додому. Більше 90 осіб досі в медустановах.

У медичних закладах м.Прилуки та смт. Парафіївка залишається 91 особа, в т.ч. одна дитина, яких було евакуйовано внаслідок пожежі та детонації боєприпасів поблизу н.п. Ічня (Чернігівська обл.)

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Вибухи в Ічні. Чому в Україні знову горить склад боєприпасів?У вівторок, 9 жовтня, стало відомо про вибухи на військовому арсеналі біля населеного пункту Ічня, що на Чернігівщині.

«Піротехнічними підрозділами відпрацьовано 7 заявок, (з початку залучення - 238). Перевірено та очищено від вибухонебезпечних предметів 21 населений пункт (с. Заудайка, с. Мала Дівиця, с. Обичів, с. Бурімка, с. Безбородьків, с. Шиловичі, с. Монастирище, с. Вільшана, с. Коломійцево, с. Полова, с. Колісники, с. Лісові Сорочинці, с. Стрільники, с. Левки, с. Городня, с. Тарасівка. с. Гмирянка, с. Коршаки. м. Ічня, с. Лучківка, с. Червоне)», - повідомили у ДСНС.

Триває проведення комісійних обстежень житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення: обстежено 3529 об'єктів із 9713 (36,3%).

Об'єкти життєзабезпечення Ічнянського району - електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, водопостачання та водовідведення працюють у штатному режимі.

«Залишаються відключеними від газопостачання 3 тис. 737 абонентів у 8 населених пунктах (м. Ічня, с. Гмирянка, с. Іржавець, с. Гужівка, с. Рожнівка, с. Крупичполе, с. Бурімка, с. Максимівка). Проводяться роботи по підключенню цих населених пунктів. Організовано цілодобову роботу «Гарячої лінії» за номерами (046) 2-678-274, (046) 2-676-003», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вибухи на 6-му арсеналі Міноборони почалися в ніч на 9 жовтня, впродовж доби з 16-кіломтерової зони було евакуйовано 12,5 тисячі осіб.

ДСНС у Чернігівській області повідомляло, що на арсеналі поблизу Ічні зберігалося 88 тисяч тон боєприпасів, але в Генштабі Збройних сил заявляли, що ця цифра відрізняється від реальної десь у 1,5-2 рази.

Силові відомства підозрюють диверсію на складах і припускають, що на арсеналі було закладено вибухівку.

Нагадаємо, що вибухи на складах боєприпасів поблизу міста Ічня почалися 9 жовтня близько четвертої ранку.

У районі пожежі було закрито повітряний простір у радіусі 30 км, призупинено рух автомобілів і потягів.

11 жовтня пожежу було повністю ліквідовано, втім, сьогодні ліквідація наслідків пожежі на артскладах триває.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: