Вибухи на складах: біля Ічні очистили залізницю

Читать на русском
Поблизу Ічні триває ліквідація наслідків пожежі, яка сталася разом із вибухами в ніч на 9 жовтня. Вже очищено залізничні колії.

На 6-му арсеналі боєприпасів Міністерства оброни поблизу Ічні триває ліквідація наслідків пожежі, яка сталася разом із вибухами в ніч на 9 жовтня.

Як пише «Слово і Діло» з посиланням на ДСНС, авіаційну розвідку технічної території арсеналу провели двома пожежними літаками.

Вибухи в Ічні. Чому в Україні знову горить склад боєприпасів?У вівторок, 9 жовтня, стало відомо про вибухи на військовому арсеналі біля населеного пункту Ічня, що на Чернігівщині.

Пожежний потяг уже злив 120 тонн води на технічній території арсеналу (з початку залучення – 360 тон). Він чергує на станції Прилуки.

9 пожежно-рятувальних розрахунків чергують на автоцистернах для оперативного гасіння можливих пожеж в смт Дружба та на адміністративній території арсеналу.

«Повністю завершено обстеження та очищення залізничних колій на наявність вибухонебезпечних предметів», – додають вони.

Але ще продовжено дію наступних заходів: тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня; спрямовано автотранспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації; закрито повітряний простір у радіусі 30 км; на в'їздах до лісових масивів встановлено 20 шлагбаумів.

Як стало відомо, піротехнічні підрозділи відпрацювали ще 11 заявок та вилучили 277 вибухонебезпечних предметів.

У трьох медичних закладах міст Прилуки, Ічня та Парафіївка залишається 85 людей (з них 11 дітей), котрі були евакуйовані.

Як повідомлялося, вибухи на складах з боєприпасами поблизу міста Ічня почалися 9 жовтня близько 4:00.

11 жовтня пожежу було повністю ліквідовано.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: