Затвердили порядок застосування зброї для ЗСУ в мирний час

Читать на русском
Кабінет міністрів України затвердив умови застосування зброї українською армією для відсічі агресії.

Уряд на засіданні в середу, 10 жовтня, затвердив порядок застосування зброї у Збройних силах України для відсічі агресії.

Згідно із законодавством, ЗСУ мають право в мирний час застосовувати та використовувати зброю та бойову техніку для відсічі можливої ​​збройної агресії проти України, для самозахисту й у разі будь-яких дій, які можуть призвести до завдання значних матеріальних збитків об'єктами, які прикриваються ними, за місцем дислокації або в районі виконання завдань.

ЗСУ отримали партію військової технікиЗбройні сили України отримали партію модернізованих танків Т-80 і Т-64БВ, БТР-4 нового покоління, а також військову вантажну техніку.

Так, згідно з рішенням Кабміну, ЗСУ мають право застосовувати зброю для:

  • відбиття нападу або попередження загрози нападу на об'єкти, що охороняються; звільнення заручників і/або військовополонених, захоплених військових і/або цивільних об'єктів;
  • знищення зброї, бойової техніки, транспортних або технічних засобів, що знаходяться в користуванні осіб, причетних до збройної агресії;
  • захисту цивільних осіб і/або цивільних об'єктів від нападу;
  • запобігання та/або припинення діяльності, затримання, роззброєння або знешкодження осіб, причетних до збройної агресії;
  • припинення дій осіб, які вчинили або вчиняють правопорушення;
  • припинення дій осіб, які перешкоджають виконанню законних вимог осіб, залучених до здійснення заходів щодо забезпечення нацбезпеки і оборони;
  • припинення дій осіб, які становлять або можуть становити небезпеку особам, залученим у здійснення заходів щодо забезпечення нацбезпеки та оборони.

Крім того, наголошується, що військові мають право застосовувати зброю або бойову техніку в інших випадках, визначених наказами командувача Об'єднаних сил.

На сьогоднішньому засіданні Кабмін ухвалив рішення виділити на ліквідацію наслідків НП на складах під Ічнею сто мільйонів гривень.

У ДСНС планують очистити територію арсеналу від вибухонебезпечних предметів до 15 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: