Бойовики використовували лазерну зброю: прикордонник отримав опік сітківки ока

Читать на русском
Відзначається, що військовослужбовця ушпиталили. Діагноз підтверджений. Втрата зору правого ока за оцінками лікарів становить 80 відсотків.

У зоні бойових дій на Донбасі український прикордонник отримав опік сітківки ока через застосування бойовиками ОРДО лазерної зброї.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян, інформує «Слово і Діло».

Які можливості Javelin та чи зміниться перебіг війни на Донбасі?2 травня в Україні почалася підготовка розрахунків протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin, які вже прибули в Україну зі США. Про те, як озброєння ЗСУ допоможе у війні проти РФ, розповіли експерти.

«Вчора (1 жовтня – ред.) близько 17 години прикордонник Краматорського загону, який виконував завдання в складі ООС, при спостереженні в оптичний прилад у районі Мар'їнки отримав травму сітківки ока в результаті спалаху невідомого походження. Джерело спалаху розташовувався на території, тимчасово окупованій російсько-терористичними військами. Попередній діагноз «лазерний опік сітківки ока», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що військовослужбовця ушпиталили. Діагноз підтверджений. Втрата зору правого ока за оцінками лікарів становить 80%. Повідомляється, що це вже п'ятий випадок, коли прикордонники в районі ООС отримують ушкодження органів зору внаслідок використання бойовиками лазерної зброї.

Як повідомлялося раніше, на Донбасі бойовики відкрили вогонь по мирних жителях, є поранені.

Також відзначимо, 30 вересня бойовики обстріляли Майорськ, була поранена жінка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: