У Києві затримали чоловіка за збут зброї та боєприпасів

Читать на русском
Після отримання відповідних постанов і дозволів суддів, правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання чоловіка.

Поліція Києва спільно з працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом міської прокуратури викрили зловмисника по збуту автомата Калашникова, гранатометів, пістолетів-кулеметів і боєприпасів до них.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції, пише «Слово і Діло».

У рамках проведення операції «Зброя та вибухівка» правоохоронці отримали оперативну інформацію щодо особи, яка на території Оболонського району міста Києва планувала збут вогнепальної зброї. Слідчі територіального управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Як повідомив начальник головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко, в ході досудового розслідування поліцейські спільно з представниками СБУ встановили анкетні дані особи і провели відповідні заходи по його затриманню. Чоловіка викрили при спробі збуту зброї та боєприпасів. Небезпечні предмети вилучили, а правопорушника затримали на місці злочину.

«Він - житель Київської області, 1985 року народження, учасник бойових дій на сході країни. Ймовірно, що після демобілізації прихопив із собою зброю і боєприпаси, які планував реалізувати у столиці. А це - автомат Калашникова з патронами до нього, два гранатомети РПГ-26, дві ручні гранати Ф-1 із запалами, два пістолети-кулемети «Скорпіон» з двома магазинами, а також 100 тис. гривень», - розповів Крищенко.

Після отримання відповідних постанов і дозволів суддів, правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання чоловіка. Там поліцейські знайшли ще десятки одиниць вогнепальної зброї і боєприпасів, обіг яких заборонено законом. Вилучене направили на експертизу.

«Досудове розслідування триває, готується пред'явлення затриманому повідомлення про підозру у вчиненні злочину, за який передбачено до семи років позбавлення волі. Також найближчим часом вирішиться питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», - додав Крищенко.

Нагадаємо, в Донецькій області викрили бойовика і його схованку зі зброєю.

Також відзначимо, раніше СБУ затримала чоловіка, який незаконно торгував зброєю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: