У Держдепі закликали українців до толерантності на шляху до автокефалії

Читать на русском
Держсекретар Сполучених Штатів Майкл Помпео заявив про рішучу підтримку США свободи віросповідання православної громади України

Держсекретар Сполучених Штатів Майкл Помпео заявив про рішучу підтримку США свободи віросповідання православної громади України та інших релігійних груп і бажання керувати своєю релігією згідно з переконаннями, без втручання ззовні.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на сайт Держдепу.

«Ми підтримуємо право українців дотримуватися віри за своїм вибором і сподіваємося, що це буде поважатися усіма», - сказано в заяві.

Він також підкреслив, що толерантність, стриманість і розуміння є ключем до того, щоб люди з різною релігійною приналежністю могли жити і процвітати у мирі

Як отримали самостійність церкви Східної Європи та що дасть Україні томос про автокефаліюТомос про автокефалію багато церков Східної Європи намагалися отримати протягом десятиліть. Що чекає на Україну з появою єдиної помісної церкви?

«Ми закликаємо церковних і урядових чиновників активно просувати ці цінності у зв'язку з рухом до створення автокефальної Української православної церкви», - заявив Помпео.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко сподівається, що об'єднавчий архієрейський Собор відбудеться без конфліктів і томос про автокефалію буде вручений предстоятелю церкви, якого він обере.

Як відомо, екзархи приступили до останнього етапу по автокефалії.

Тим часом, РПЦ погрожує Єрусалимському патріархату через Україну.

Детальніше про те, як отримували автокефалію церкви Східної Європи, - на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: