Білоруська православна церква оголосила про розрив із Константинополем

Читать на русском
Раніше Синод РПЦ визнав неможливим її подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом.

Білоруська православна церква приєднується до рішення Священного синоду щодо України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на засідання Священного синоду в Мінську в понеділок, 15 жовтня.

«Білоруська православна церква як частина Російської православної церкви приєднується до цього рішення (про припинення євхаристійного спілкування з Константинополем – ред.)», – заявив голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон.

Він підкреслив, що всі ухвалені рішення «поширюються на всю канонічну територію Російської православної церкви, включаючи й Білорусь».

Раніше Синод РПЦ визнав неможливим її подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом. У Московському патріархаті розраховують, що Константинополь змінить своє рішення щодо України.

«Ми сподіваємося на те, що здоровий глузд переможе, що Константинопольський патріарх змінить своє ставлення до наявної церковної реальності», – заявив журналістам на брифінгу в Мінську голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Іларіон.

Також нагадаємо, в УПЦ вважають, що патріарх Кирило з 1991 року особисто є архітектором поділу української церкви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: