Катастрофа Су-27: ВПС США розповіли про американського пілота

Читать на русском
Американський пілот Сет Нерінг, який загинув у катастрофі Су-27, вперше брав участь у закордонних навчаннях і вперше виконував політ на літаку Су-27УБ.

Американський пілот Сет Нерінг, який загинув у катастрофі літака Су-27 на Вінниччині 16 жовтня, вперше брав участь у закордонних навчаннях і вперше виконував політ на літаку Су-27УБ.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіли у Національній повітряній гвардії Каліфорнії, інформує «Громадське».

Військові навчання-2018: де братимуть участь Збройні сили УкраїниУкраїна в 2018 році значно збільшить кількість військових навчань за участю Збройних сил. Тільки на території нашої країни пройдуть 6 багатонаціональних маневрів, ще 17 – на території інших країн.

«Підполковнику Сету Нерінгу було 44 роки, він був уродженцем Фресно, штат Каліфорнія, і жив у Ріно, штат Невада. Він приєднався до війська у грудні 1994 року як начальник екіпажу винищувача F-16», - йдеться у повідомленні.

З того часу Нерінг навчався в офіцерській школі й отримав посаду пілота. Він літав на винищувачах F-16 Viper (2050 годин) та на F-15 Eagle (224 години).

У ВПС США додали, що політ 16 жовтня на борту Su-27UB, був першим польотом для пілота. Окрім навчань «Чисте небо 2018» в Україні, Нерінг не був залучений до будь-яких інших тренувань чи операцій закордоном.

Нагадаємо, що ВПС США долучились до українського розслідування катастрофи.

Як відомо, 16 жовтня близько 17 години в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів та Хмільник) Вінницькій області розбився Су-27 ВПС України.

Літак піднявся в повітря з аеродрому в Старокостянтинові для виконання навчально-бойового вильоту в рамках багатонаціональних навчань Чисте небо-2018. Обидва пілоти загинули.

Серед загиблих - полковник Іван Петренко, начальник авіації повітряного командування «Схід» ПС ЗСУ та військовослужбовець Повітряних сил Нацгвардії США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: