З'ясувалося ім'я льотчика, який загинув через катастрофу Су-27

Читать на русском
У Вінницькій області загинув заступник глави Повітряного військового командування Схід Іван Петренко. Він був у Су-27, який впав на військових навчаннях.
831 бригада тактичної авіації.Володимир Воробйов

Через катастрофу винищувача Су-27 у Вінницькій області загинув заступник командира з авіації, заступник глави Повітряного військового командування «Схід» Іван Петренко.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив генерал, командир Повітряного командування «Схід» Олег Струцінський, інформує «Громадське».

Військові навчання-2018: де братимуть участь Збройні сили УкраїниУкраїна в 2018 році значно збільшить кількість військових навчань за участю Збройних сил. Тільки на території нашої країни пройдуть 6 багатонаціональних маневрів, ще 17 – на території інших країн.

Іван Петренко був льотчиком 1 класу.

«Цей виліт був ознайомчий, не найскладніший», — розповів Струцінський.

Генерал запевнив, що усі літаки перед початком навчань перевірялись, і Су-27 з технічною несправністю просто не міг бути допущений до польотів.

Колеги Петренка зазначають, що він був одним з найкращих льотчиків взагалі, «таких пілотів може залишилось 40-50 на всю Україну». Петренко брав участь у бойових діях на Донбасі.

Останній рік Петренко жив та служив у Дніпрі. У 46-річного пілота залишилась донька.

Раніше в США підтвердили участь американського військового в катастрофі Су-27.

Нагадаємо, у вівторок близько 17 години в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів та Хмільник Вінницької області) у ході виконання навчально-бойового польоту впав військовий літак Су-27. Обидва пілоти загинули.

Військова прокуратура Центрального регіону розпочала розслідування падіння винищувача.

Як відомо, військові навчання «Чисте небо - 2018» стартували 8 жовтня і триватимуть до 19 числа. Вони відбуваються на території Вінницької та Хмельницької областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: