В Україні 16-ті роковини Скнилівської трагедії

Читать на русском
16 років том, 27 липня 2002 року, на військовому летовищі Скнилів у Львові під час авіашоу сталася катастрофа. Загинули 77 людей, у тому числі 28 дітей.

16 років тому, 27 липня 2002 року, на військовому летовищі «Скнилів» у Львові під час авіашоу сталася одна з найжахливіших катастроф у Європі.

Як пише «Слово і Діло», через падіння літака Су-27 загинули 77 людей, у тому числі 28 дітей. Ще понад 500 осіб були визнані судом постраждалими.

На аеродромі на момент катастрофи перебували близько 10 тисяч осіб.

Фігури вищого пілотажу виконували досвідчені пілоти першого класу полковник Володимир Топонар і другий пілот полковник Юрій Єгоров. Обидва пілоти встигли катапультуватися й зазнали лише незначних травм.

Розслідуванням авіакатастрофи займалася Генеральна прокуратура України та спеціальна комісія Міністерства Оборони України. До відповідальності за трагедію були безпосередньо притягнуті 10 осіб, з яких 5 були виправдані.

Осіб, причетних до авіашоу, та льотчиків визнали винними у скоєнні аварії через недбалість та невиконання плану польоту.

Нагадаємо, у Львові до 16-х роковин авіакатастрофи членам сімей загиблих нададуть одноразову матеріальну допомогу.

Раніше стало відомо, що Україна виплатить 3,6 тис. євро дочці загиблих у Скнилівській трагедії.

Щороку 27 липня потерпілими та родичами загиблих проводяться меморіальні заходи: люди з квітами й лампадками збираються на місці падіння літака на Скнилівському військовому аеродромі, а потім на Голосківському цвинтарі, щоб ушанувати всіх, хто загинув.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: