Суд не випустив із-під варти ймовірного нападника на Гандзюк

Читать на русском
Суд продовжив термін тримання під вартою ймовірного виконавця замаху на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Херсонський міський суд продовжив термін тримання під вартою ймовірного виконавця замаху на херсонську активістку Катерину Гандзюк Микити Грабчука.

Як пише «Слово і Діло», про це УП повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

Гібридна свобода слова: що означає наступ на ЗМІ та громадських активістівНаступ на свободу слова – улюблені граблі політиків та чиновників напередодні передвиборчого періоду. Про наслідки вчергове попередив політолог Олександр Радчук.

«Суд продовжив термін тримання під вартою до 3 грудня підозрюваним в організації та виконанні замаху на вбивство Катерини Гандзюк. Вчора відбувся суд щодо організатора – Торбіна. Сьогодні був суд щодо виконавця – Грабчука», – сказав він.

Раніше перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що поліція продовжує працювати над встановленням замовників нападу на херсонську громадську активістку Катерину Гандзюк.

Як повідомлялося, слідство підозрює в скоєнні нападу на херсонську активістку п’ятьох колишніх учасників АТО. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.

Торбін у підозрі фігурує як організатор замаху. Грабчука називають безпосереднім виконавцем нападу.

Поліція заявляла, що четверо з п’яти підозрюваних у спробі вбити Гандзюк зізналися у скоєнні злочину, а Торбін не дає зізнавальних свідчень.

Усім п'ятьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід. Чотирьох – відправив під арешт, Вишневському обрав цілодобовий домашній арешт. Пізніше під домашній арешт відпустили Васяновича та Горбунова.

31 липня Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою.

Правову кваліфікацію справи під тиском громадськості й резонансу справи змінювали кілька разів: «Хуліганство», потім «Умисні тяжкі тілесні ушкодження», згодом «Замах на вбивство« (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин, 115 стаття – умисного вбивства).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: