Гандзюк оприлюднила відеозвернення до громадськості та влади

Читать на русском

Співробітниця Херсонської міськради Катерина Гандзюк вперше після нападу на неї опублікувала відеозвернення до громадськості та української влади.

Працівниця Херсонської міськради Катерина Гандзюк вперше після нападу на неї опублікувала відеозвернення до громадськості та української влади.

На самому початку відеозвернення Гандзюк зазначила, що лікарі не дозволяють їй багато говорити, їй важко записувати його, але вона дякує всім за підтримку, пише «Слово і Діло» з посиланням на Громадське.

Хто замовив активістів? | Катя Гандзюк питає ПорошенкаГромадське Телебачення

«Так, я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно я знаю, що я виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто», - повідомила Гандзюк.

Активістка сказала, що поки не знає імені замовника нападу на неї.

«Гандзюк - це не просто моє прізвище. Це прізвище серед 40 інших прізвищ постраждалих від нападів, що сталися за останній рік. За останній рік в Україні відбулося 40 нападів на громадських активістів. Замовники жодного із яких не були названі. Найгірше - половину з цього списку я знаю особисто. Це найбільше мене жахає: половина цього списку, - люди з якими я особисто знайома», - зазначила вона.

Хто замовив всіх цих людей до сих пір невідомо, як невідомо і те, хто покриває замовників і чому така кількість розслідувань саботується.

«Біда в тому, що всі ці питання стали риторичними. Але я вірю, що всі винні будуть знайдені, покарані і засуджені. І що кожен з нас буде вільним. І не матиме в серці страху», - сказала активістка.

Напад на виконуючу обов'язки керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня в Херсоні. Невідомий облив її сірчаною кислотою, в результаті чиновниця отримала хімічні опіки тулуба, руки і обличчя (більше 35% тіла).

Чиновницю з опіками госпіталізували в реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні, а потім перевели в Київ. Медики оцінювали її стан як стабільно важкий.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: