НАБУ оскаржить рішення суду щодо Розенблата

Читать на русском
Ухвала Окружного адміністративного суду міста Києва, якою визнано незаконність дій детективів НАБУ щодо нардепа Борислава Розенблата, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди, буде оскаржена.

Окружний адміністративний суд м.Києва, який своїм рішенням визнав протиправними оперативно-розшукові заходи НАБУ та ГПУ стосовного народних депутатів у так званій «бурштиновій справі», перевищив свої повноваження.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

Офіційно: НАБУ завершило розслідування «бурштинової справи»Працівники Антикорупційного бюро відкрили доступ до матеріалів слідства всім шістьом підозрюваним у бурштиновій справі..

У відомстві зазначили, що «компетенція адміністративних судів — це розгляд справ в сфері адміністративних та публічних відносин, а не оцінка допустимості та законності доказів, зібраних в межах кримінального процесу».

На думку НАБУ, надавши оцінку доказам, які використовувались у так званій «бурштиновій справі» відповідно до положень ст.99 КПК України, суддя ОАСК діяв всупереч Кодексу адміністративного судочинства та КПК України.

У Національному бюро не згодні з таким рішенням ОАСК і планують його оскаржити, а апеляційна скарга буде подана після ознайомлення з повним текстом документа.

Також у НАБУ наголосили, що рішення ОАСК, в разі набуття законної сили, створить серйозні перепони у боротьбі з політичною корупцією в країні.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії НАБУ щодо нардепа Борислава Розенблата стосовно бурштинової справи.

Зазначимо, у коментарі до рішення суду адвокат Розенблата зазначив, що відповідне рішення, зокрема, визнає протиправними дії НАБУ у контексті ситуації з агентом Катею, яка начебто передала нардепам, у тому числі і Розенблату, та їх помічникам хабар за сприяння у видобутку бурштину в Україні.

Нагадаємо, суд відмовив Розенблату в задоволенні позову про визнання протиправними дій НАБУ по залученню до оперативно-розшукової діяльності співробітників ФБР.

Як повідомлялося, керівник САП Назар Холодницький заявляв, що Розенблат є ключовою фігурою в «бурштиновій справі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: