Стало відомо, хто судитиме Розенблата та Полякова

Читать на русском
У бурштиновій справі визначилася трійка суддів, яка судитиме народних депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблата.
Дмитро Валігура і Олена Первушинафото: «Слово і Діло»

Розглядати обвинувальний акт щодо народних депутатів Максима Полякова, Борислава Розенблата та інших обвинувачених у так званій «бурштиновій справі» буде колегія під головуванням судді Олени Первушиної.

Про це йдеться на сайті «Судової влади», повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується, крім Первушиної, до колегії суддів автоматизована система авторозподілення також визначила Дмитра Валігуру та Марину Єсауленко.

За інформацією «Судового репортера», адвокат Розенблата Олексій Шевчук був адвокатом головуючої судді Олени Первушиної. У зв'язку з цим суддя брала самовідвід у справі за обвинуваченням колишнього працівника патрульної поліції Сергія Олійника, якого також захищав адвокат Шевчук. За її словами, станом на 30 січня договір між нею й адвокатом Шевчуком не був розірваний.

Як відомо, крім Полякова та Розенблата, НАБУ й САП обвинувачують помічницю Полякова Тетяну Любонько – ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 ККУ; голову секретаріату міжфракційного об'єднання Верховної Ради України «Депутатський контроль» Вадима Руденка та двох його спільників Віктора Косянчука та Костянтина Проскурка – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 ККУ.

Нагадаємо, фігурант «бурштинової справи» отримав звинувачення, ще один – відмовився. Раніше підозрювані в «бурштиновій справі» не з'явилися до прокурора.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: