Суд визнав незаконними дії НАБУ щодо Розенблата

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії НАБУ щодо нардепа Борислава Розенблата стосовно бурштинової справи.

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) щодо нардепа Борислава Розенблата стосовно «бурштинової справи».

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить відповідне рішення суду, опубліковане у Facebook адвоката нардепа Петра Бойко.

Офіційно: НАБУ завершило розслідування «бурштинової справи»Працівники Антикорупційного бюро відкрили доступ до матеріалів слідства всім шістьом підозрюваним у бурштиновій справі..

«Окружний адміністративний суд Києва вирішив адміністративний позов народного депутата Борислава Розенблата до НАБУ та Генпрокуратури про визнання дій противправними та зобов'язання вчитини дії - задовольнити», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суд визнав протиправними дії детективів НАБУ, погоджених з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щодо проведення оперативно-розшукових дій. Маються на увазі операції з контрольованої передачі хабарів, негласне виявлення та фіксація злочину.

Крім того, суд зобов'язав НАБУ та САП дотримуватися вимог українського законодавства щодо дотримання гарантій депутатської недоторканності у ході розслідування кримінального провадження.

Також суд вирішив стягнути з НАБУ та ГПУ на користь Розенблата 5 760 гривень - судові витрати нардепа.

Зазначимо, у коментарі до рішення суду адвокат Розенблата зазначив, що відповідне рішення, зокрема, визнає протиправними дії НАБУ у контексті ситуації з агентом Катею, яка начебто передала нардепам, у тому числі і Розенблату, та їх помічникам хабар за сприяння у видобутку бурштину в Україні.

Нагадаємо, суд відмовив Розенблату в задоволенні позову про визнання протиправними дій НАБУ по залученню до оперативно-розшукової діяльності співробітників ФБР.

Зазначимо, керівник САП Назар Холодницький заявляв, що Розенблат є ключовою фігурою в «бурштиновій справі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: