Парубій підписав закон про передачу Андріївської церкви Вселенському патріархату

Читать на русском
Закон, який передбачає передачу Андріївської церкви в Києві в користування Вселенському патріархату, підписав Парубій і передав Порошенку.

Закон, який передбачає передачу Андріївської церкви в Києві в користування Вселенському патріархату, підписаний головою Верховної Ради Андрієм Парубієм і переданий на підпис президенту України.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить інформація на сторінці закону на сайті парламенту.

Порошенко прокоментував передачу Андріївської церкви Вселенському патріархуПорошенко заявив, що рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху погоджене з церковними ієрархами.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко зареєстрував законопроект у Верховній Раді 17 жовтня.

Сьогодні вранці Верховна Рада ухвалила в цілому президентський законопроект №9208, за допомогою якого схвалила передачу Андріївської церкви Вселенському патріархату для проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій. Сама будівля при цьому залишиться в державній власності. «За» з другого разу проголосували 237 народних депутатів (спочатку – 216 голосів).

Андріївську церкву передадуть у безоплатне постійне користування Вселенського патріархату для здійснення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій за умови, що Вселенський патріархат дотримуватиметься законодавства про охорону культурної спадщини.

Також повідомлялося, що голова УАПЦ готовий передати Андріївську церкву Вселенському патріархату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: