Суд відмовив Дубневичам у забороні АРМА управляти Новояворівською ТЕЦ

Читать на русском
Нацагентство з менеджменту злочинних активів може управляти й передавати в управління Новояворівську ТЕЦ.

Суд відмовив представнику ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» у задоволенні заяви про забезпечення позову шляхом заборони Національному агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) керувати Новороздільської ТЕЦ.

Таке рішення ухвалила суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Тетяна Шейко, повідомляє «Слово і Діло».

У рішенні вказується, що НПП «Енергія-Новояворівськ» подано позов до АРМА, а разом із ним заяву про забезпечення позову. У ньому компанія просила заборонити Нацагентству передавати в управління обраному управителю ПП «Гарант Енерго М» Новояворівську ТЕЦ; заборонити укладати договір про управління Новояворівською ТЕЦ; заборонити здійснювати заходи щодо передачі вказаного майна в управління та заборонити ПП «Гарант Енерго М» брати в управління вказане ТЕЦ та інші дії.

Вислухавши доводи заявника, суддя Ірина Борисенко відмовила в забезпеченні позову. Вона встановила, що дії АРМА з проведення конкурсу на управителя ТЕЦ були законними. Суддя констатувала, що проведення АРМА такого конкурсу передбачене чинним законодавством України та є процесуальним способом реального виконання постанови Солом'янського суду Києва про передачу ТЕЦ в управління Нацагентства. Беручи до уваги встановлене судом, вчинення АРМА дій щодо обрання керівника не може бути підставою для здійснення заходів із забезпечення позову, яке фактично спрямоване на перешкоджання діяльності Агентства.

Нагадаємо, суд також відмовив Дубневичам у забороні АРМА управляти Новороздільською ТЕЦ. Вчора, 17 жовтня, управителів цих ТЕЦ пустили на територію за допомогою поліції та НАБУ. Раніше Кабмін зобов'язав «Нафтогаз» поставляти газ на заарештовані ТЕЦ Дубневичів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: