Суд відмовив Дубневичам у знятті арешту з Новороздільської ТЕЦ

Читать на русском
Столичний апеляційний суд залишив ще одну теплоелектроцентраль братів-нардепів під арештом.
судове засіданняфото: ЦПК

Суд відмовився передати назад в управління власникам і зняти арешт з Новороздільської ТЕЦ, яка фігурує в кримінальному провадженні детективів НАБУ про розкрадання понад 300 мільйонів кубометрів природного газу НАК «Нафтогаз України» й належить народним депутатам Ярославу та Богдану Дубневичам.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги представника власника майна, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook сторінку Центру протидії корупції.

«Апеляційний суд не дозволив братам Дубневичам скасувати арешт Новороздільської ТЕЦ. Раніше депутати-мільярдери зазнали аналогічного фіаско у випадку з Новояворівською ТЕЦ», – ідеться в повідомленні.

За словами організації, адвокат власника Новороздільської ТЕЦ лякав суддів тим, що арешт ТЕЦ і передача в управління АРМА нібито залишать без тепла кілька населених пунктів, однак судді відхилили скаргу.

Як відомо, керівництво двох фірм-власників Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ є підозрюваними в розкраданні понад 1,4 млрд грн НАК «Нафтогаз України». За версією слідства, зазначені ТЕЦ присвоїли газ, який був поставлений за пільговими цінами для виробництва теплової енергії населенню, й використовували його з тією ж метою, однак замість населення продавали енергію ДП «Енергоринок» за ринковими цінами. Також ці ТЕЦ перебувають під арештом і були передані в управління АРМА за клопотанням детективів НАБУ.

Нагадаємо, в НАБУ розповіли, коли завершать розслідування «газової справи Дубневичів».   Раніше керівник АРМА розповів про передачу в управління двох ТЕЦ братів-нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: